Kısa Süreli %20 indirim kampanyasını kaçırmayın!
Cevizli Mahallesi, Zuhal Caddesi Ritim İstanbul Plaza, B Blok, No: 44 Maltepe/İSTANBUL

Başarılı Girişimcilerin Dikkat Etmesi Gereken Noktalar.

Başarılı Girişimcilerin Dikkat Etmesi Gereken Noktalar.

Girişimciler hayallerini hayata geçirmek için bir takım riskler alıp hataya geçiren kişilerdir. Fakat bunun sağlıklı veya rasyonel biçimde yapılabilmesi için işletmeciliğin ve girişimciliğe ilişkin en azından temel bilgilerin bilinmesi gereklidir. Eğer bilinmiyorsa profesyonel danışmanlık şirketlerden destek alınmalıdır. Yoksa büyük beklentiler içinde yapılan girişimler hüsranla sonuçlanabilir.

Girişimcileri başarılı kılan veya başarısızlıklarına neden olan birtakım faktörler vardır. Bu faktörler, girişimciler için işe başlamadan önce bir kontrol listesi gibi değerlendirilebilir. Bunun sonucunda başarı faktörlerinin mi yoksa başarısızlık faktörlerinin mi daha ağırlıklı olduğu, mevcut durumun nasıl iyileştirilebileceği tespit edilebilir.

Çoğunluğunun, ilk beş yılda kapandığı ifade edilen İşletmelerin temel başarısızlık nedenleri; piyasayı yeterince tanımama, haksız rekabet, yönetim yeteneğindeki eksiklikler olarak ifade edilebilir. İşletmelerin bunlara dikkat etmesi, müşterilerini tanımama, iş görenleri önemsememe ve bir pazarlama planının olmaması gibi temel yanlışlara düşmemesi gerekir.

Şirket DX ‘in Profesyonel ekipleri tarafından akademik kaynaklara ve tecrübelerini dayanarak bir girişimde dikkat gereken notlar şu şekilde sıralanmıştır.

  • Uygun İş Kolu ve Analizi

Başarılı bir girişimin olmazsa olmazı uygun iş kolunun seçimi ve analizdir.

Girişimciler, yapacakları pazar araştırmaları ile müşterilerin mevcut İhtiyaçlarını ve bu ihtiyaçların var olan yatırım veya ürünlerle yeterince karşılanıp Karşılanmadığını tespit etmelidirler.

Yine yapılacak araştırmalar sonucunda kendi yaratıcı zekâlarını da kullanarak, müşterilerin ihtiyaç duyduğu fakat piyasada mevcut olmayan ürünleri belirleyerek bu ürünleri üretmek suretiyle başarı elde edebilirler

  • Uygun Zaman Seçimi

İşe başlarken uygun zamanın seçilmesi, en önemli başarı faktörlerinden biridir.  Burada önemli olan, girişim yapılacak alanda yeni girişim yapmak için en uygun dönemin seçilebilmesidir.

Bazen kriz ortamlarında bazı ürünlerin satışları artabilirken, bazen de bir pazarda bir ürüne ilişkin kıyasıya yaşanan bir rekabetin sonunda, bazı işletmelerin pazardan çekilmek zorunda kaldıkları dönemler, o işe atılmak için en uygun dönemler olarak değerlendirilebilir

  • Kendinizi Bilin Potansiyeli Farkına Varın

Potansiyelinizi bilin. Güçlü ve zayıf yanlarınızı masaya yatırın zayıf yanlarınızın üzerine gidin geliştirmek için uğrasın. Zayıf noktanız işinizin en önemli noktası olmasın. Kendinize güvenin motivasyonunuzu yüksek tutun.

  • İşinize Odaklanın, İyi İş Ortaklarıyla Çalışın

Girişimcilik birden çok uzmanlık anların birleşimden oluşan süreçlerin toplamıdır.

Yazılım hizmeti veren işletme, faaliyeti devam edebilmesi için muhasebe, finans, insan kaynakları, hukuk gibi uzmanlık alanlarda bilgi sahibi olması gerekir. Girişimci tüm bu uzmanlık alanlarında eğitim alıp öğrenmesi çok zordur. Girişimci kendi işine odaklanıp, diğer uzmanlık alanlarda iyi iş ortaklarıyla çalışmalıdır.

  • Nakit Akışınızı iyi yönetin

Tüm ticari işletmelerin kurulma amacı kar elde etmektir. Karlılığın yüksek olduğu işletmelerde dahi, faaliyet döngüsü içerisinde karlılığının üstünde finansal kaynağa ihtiyaç vardır. Kaynaklarını iyi yönetemeyen bir işletme ömrünü uzun süre devam ettiremez. Ödemelerinde devamlı gecikmeye düşen firma, piyasadaki ticari itibarını kaybedecektir. Nakit akışınızı anlık görüntülemek süreçleri iyi yönetmek için iyi bir ön muhasebe programına ihtiyaç vardır.

  • Teknolojiyi Takip Edin

Teknolojideki gelişmeleri yakından takip edin. Ürün ve hizmetinizi müşteri ihtiyaçları ve gelişen teknolojiler yönünde geliştirin.  Rakiplerinize fark atmanın en etkili yolu teknolojik üstünlük kurmaktır

  • Sabırlı Olun

Sabır zorlu bir süreçtir.  İyi girişimcilerin en önemli özelliği sabırlı olmaktır. Girişimin ilk yıllarında sadece maddiyat düşünülmelidir. Dünyayı daha iyi bir yer haline getirecek ürün ve hizmetler geliştirmeye odaklanmalıdır.

  • Kurumsal Yapıyı Oluşturun, Kurumsal Görünün.

Kurumsallaşma çok uzun ve yıllara gerektiren bir süreçtir. Türkiye de tam anlamıyla kurumsallaşmış şirket sayısı çok azdır. Bir işletmeyi sürdürülebilir yapıya ulaştırmak için en kısa zamanda kurumsal yapıyı oluşturulmalıdır. Kurumsal yapı oluşmasa bile kurumsal görünüme sahip olunmalıdır.

Kurumsal yapıyı oluşturup, kurumsal yapı görünümüne sahip olmak bildiği gibi pahalı ve uzun bir süreç değildir. Şirket DX ile 360 derece kurumsal yapı oluşturmak düşük maliyetli kurmak mümkündür. Kurumsal görünümlü şirket oluşturmak için,  ihtiyaca göre basit anlaşılır bir süreç tasarlamak gerekir.

Basit anlaşılır Web sitesi, Dijital Dönüşüm, Kurumsal Kimlik ( Logo, kartvizit, anketli kağıt, yazı tip vs ) Sabit numara, prestijli şirket adresi , mali işler, pazarlama, müşteri hizmetleri, çağrı merkezi vs  süreçleri oluşturulmuş olmalıdır.

Tüm süreçlerin varlığı hem kurumsal görünümü sağlamış olacak hem de müşterilere güven verecek satışların artmasını sağlayacaktır.

Şirket DX olarak girişimcilerin sorunlarını çok iyi biliyoruz. Tüm sorunlara çözüm bulmak için 360 derece danışmanlık hizmeti veriyoruz.

Özetle yukarıdaki yazıda anlatıldığı gibi , siz işinize odaklanın yönetim kısmını bize bırakın…

Related Posts
Yorum Yapın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Required fields are marked *